HSE        MODRA ENERGIJA        MODRI JAN        MODRA GENERACIJA        POZITIVNA ENERGIJA        CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST

Kaj je Modra energija

Modra energija je električna energija, pridobljena iz okolju prijaznih, obnovljivih virov. Proizvedena je v hidroelektrarnah slovenskih rek. Pri njeni proizvodnji ne izrabljamo dragocenih fosilnih goriv. Delovanje slovenskih hidroelektrarn ne obremenjuje okolja s toplogrednimi plini, škodljivimi emisijami ali radioaktivnimi odpadki. Poskrbljeno je tudi za čim manjši vpliv energetskih objektov na življenje v vodi ter za ekološko primerno vpetost objektov v okolico.

Hidroelektrarne, ki proizvajajo Modro energijo, so vključene v mednarodni sistem EECS. V skladu z najstrožjimi mednarodnimi okoljskimi merili za energijo iz obnovljivih virov je vsaka hidroelektrarna imetnica t. i. obnovljive deklaracije, ki vsebuje podrobne podatke o proizvedeni energiji. Skladnost z merili EECS in evropskimi okoljevarstvenimi standardi v Sloveniji redno nadzirata Agencija za energijo ter podjetje TÜV iz Nemčije. S tem je vselej zagotovljeno, da je energija iz obnovljivih virov, podatki o elektrarnah pa so na voljo tudi na spletu.

Distribucija Modre energije

Distributer Telefonska številka
HSE d.o.o. 01 470 41 00
ECE d.o.o. 080 22 04
E 3 d.o.o. 080 34 45
Energija plus d.d. 080 21 15
Modra energija dela Modri planet bolj zelen.
Podpora ME: