HSE        MODRA ENERGIJA        MODRI JAN        MODRA GENERACIJA        POZITIVNA ENERGIJA        CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST

Kaj je Modra energija

Modra energija je električna energija, pridobljena iz okolju prijaznih, obnovljivih virov. Proizvedena je v hidroelektrarnah slovenskih rek. Pri njeni proizvodnji ne izrabljamo dragocenih fosilnih goriv. Delovanje slovenskih hidroelektrarn ne obremenjuje okolja s toplogrednimi plini, škodljivimi emisijami ali radioaktivnimi odpadki. Poskrbljeno je tudi za čim manjši vpliv energetskih objektov na življenje v vodi ter za ekološko primerno vpetost objektov v okolico.

Hidroelektrarne, ki proizvajajo Modro energijo, so vključene v mednarodni sistem EECS. V skladu z najstrožjimi mednarodnimi okoljskimi merili za energijo iz obnovljivih virov je vsaka hidroelektrarna imetnica t. i. obnovljive deklaracije, ki vsebuje podrobne podatke o proizvedeni energiji. Skladnost z merili EECS in evropskimi okoljevarstvenimi standardi v Sloveniji redno nadzirata Agencija za energijo ter podjetje TÜV iz Nemčije. S tem je vselej zagotovljeno, da je energija iz obnovljivih virov, podatki o elektrarnah pa so na voljo tudi na spletu.

Distribucija Modre energije

Distributer Telefonska številka
HSE d.o.o. 01 470 41 00
Elektro energija d.o.o. 01 230 40 01
ECE d.o.o. 080 22 04
E 3 d.o.o. 080 34 45
Energija plus d.d. 080 21 15
Modra energija dela Modri planet bolj zelen.
Podpora ME: